Mini, mini cupcakes med pepparkaksmak
Okej, jag kunde inte hålla mig längre. Pepparkakor är nu officiellt en del av dieten. När man väl börjat äta pepparkakor så är det kört sen. De hör på något sätt samman med alldeles för många clementiner, julmust, varm glögg och risgrynsgröt. Jag drömmer mig bort i alla julkryddors underbara värld och skapar trevliga recept i huvudet som kan användas på diverse glöggmys och julpysseldagar. Ja, det är min ursäkt i alla fall.
Baca Juga
Mini, mini pepparkakscupcakes
Ingredienser
3 st ägg
3,5 dl socker
2,3 dl gräddfil
4 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1 påse pepparkakskryddor
Frosting
200 g cream cheese
2 dl florsocker
ev. citronsaft
Frysta lingon till dekoration
Instruktioner
Vispa smör och socker mjukt och krämigt. Tillsätt äggen ett i taget och vispa ordentligt mellan varje. Vispa ner gräddfilen. Sikta ner vetemjöl, bakpulver och kryddmixen. Vänd försiktigt ner med slickepott. Ställ dubbla knäckformar på en bakplåt. Fyll dem till ungefär hälften med smet. Smeten räcker till cirka 50st beroende på vilken storlek du har på knäckformarna. Grädda i 175 grader i 5-10 minuter. Titta ofta och prova med sticka ifall de är klara. Ta ut och låt kallna helt.
Vispa cream cheese mjuk med elvisp. Sikta ner florsocker och vispa samman till en jämn kräm. Tillsätt eventuellt lite citronsaft ifall du vill. Spritsa varje mini, minicupcake med frosting och dekorera med tre frysta lingon och lingonblad i fall du har det.
Loading...